Hey allemaal,

Na lange voorbereiding, veel mooie plannen en wilde ideeen, was het gister zo ver. 's Ochtend was ik nog druk bezig om mijn tas te pakken, en de laatste liedjes op mijn mp3 speler te zetten en 's middags vertrok ik samen met pap en mam richting Schiphol. Hier heb ik eerst een toeristenvisum voor Cuba gekocht, waarna het wachten tot vertrek ging beginnen. Mijn backpack was om 17.00 ingecheckt en om 18.00 volgde ik.

Eerst vloog ik op Parijs, wat een erg korte vlucht was, maar waar nog wel zoutjes met een drankje werd aangeboden. Ik had niemand naast me zitten, en kon lekker uit het raampje naar buiten kijken. Op Parijs moest ik 3 uurtjes wachten, daar werd ik helemaal opnieuw gecheckt, bagage en paspoort, en toen kon ik samen met nog 466 andere passagiers in het vliegtuig stappen op weg naar Rio. Ik moet zeggen dat ik toen iets minder riant kon zitten, en dat de mensen om mij heen Italiaans spraken, en geen Engels konden. Dus ik ben maar lekker gaan slapen, totdat ze een uur later met een volledig diner langskwamen (hoezo midden in de nacht eten???) Ik had hier geen behoefte aan, en ben weer verder gaan slapen. Dit heb ik ongeveer 10 uurtjes volgehouden en toen kregen we ontbijt, dus dat was wel chill.

Ze zeggen dat Rio het grootste vliegveld van de Wereld heeft, maar daar merkte ik gelukkig weinig van. Alles liep erg gestructureerd en ik kon zo de bus naar mijn hostel pakken. Hier was alleen een klein probleempje. Ik heb denk ik 10x tegen de buschauffeur gezegd dat ik naar Botafogo beach moest, en hij herhaalde alleen maar Copacabana Beach, en dat was ook de plek waar hij mij afzette. Deze plekken liggen niet heel ver uit elkaar, maar toch was het nog wel 30minuten met backpack op naar mijn hostel lopen. Dit was zeker effe zoeken, maar de mensen die mij (een klein meisje met grote backpack) zagen waren erg vriendelijk en wezen mij goed de weg. De buschauffer was sowieso een beetje vreemd, want hij reed echt als een gek door Rio. Het was ochtendspits en de stad stond gewoon vol, maar als hij 50m vrije ruimte had, reed hij direct zo hard mogelijk daarop af, om daarna weer hard te remmen. Soms heb ik echt mijn ogen dicht gehouden, ontspannen was het zeker niet.Bij mijn hostel werd ik vriendelijk ontvangen, en ik mocht ook al direct douchen en mijn bed opmaken. Dit heb ik gedaan en weer helemaal fris stond ik om 10.30 buiten mijn hostel op ontdekkingstocht door Rio.

Ik moet zeggen dat de prijzen hier in Rio een stuk hoger zijn dan ik had verwacht. Normale producten zoals brood, kaas en jam zijn nog duurder dan bij ons, dit was voor mij wel een verrassing. Omdat ik nog wel een beetje moe was van het toch minder slapen en het tijdsverschil wilde ik vandaag rustig aan doen. Maar dit blijft moeilijk voor mij, zelfs op vakantie.
Ik wilde niet direct weer die bus in, dus ben vandaag met de metro gereisd. Bij het kaartje kopen was het effe moeilijk aan te geven wat ik wilde, aangezien niemand Engels sprak. Maar met mijn handen en voeten heb ik toch duidelijk weten te maken wat ik wilde, en kreeg het goede kaartje. Ik ben toen als eerste naar Metro Central gereden, ik dacht dat dit midden in het centrum zou zijn. Echter het tegengestelde was waar, ik kwam echt in een sloppenwijk terecht met heel veel arme mensen. Gelukkig liep ik de goede kant op en was er ook zo weer uit. Ik zag een mooi park en heb daar lekker ingezeten. Achtermij kwamen toen kleine diertjes, ik zal binnenkort de foto's plaatsen. Ik weet niet wat het waren, soort van hamsters of marmotten alleen dan veel groter. Ze zaten alle viezigheid wat er lag op te eten.

Daarna heb ik een paar kerken en gebouwen bezichtigd en heb nog een expositie gezien van het ontstaan van Rio. Rond 16.30 begon het een beetje te schemeren, en omdat ik niet wist hoe snel het donker zou worden heb ik vanaf dat punt de metro richting mijn hostel gepakt. Ik moet zeggen dat de Metro hier een prettig vervoersmiddel is. Er lopen alleen maar 2 lijnen waardoor verbindingsmogelijkheden beperkt zijn. In de buurt van mijn hostel heb ik boodschappen gedaan en vanavond heb ik zelf gekookt. Ik was niet de enige, want de meesten die hier zitten doen dat. Ik zag dat pasta een favoriete maaltijd is;)

Ik heb ook al wat praatjes met verschillende mensen gemaakt, maar de meesten die hier zitten gaan volgende week naar huis en hebben Rio als eindstation gekozen. Dus een reismaatje hier vinden, is een beetje lastig. Misschien dat het weekend nog wel nieuwe mensen komen. Maar nieuwe reisplannen opdoen, wil wel goed, want zij hebben veel gezien en zeggen ook wat het mooiste was en wat je beter kunt overslaan. Dus moet nog effe kijken, naar welke plaats ik vanuit Rio reis.

Verder is het hostel heel schoon en zit het in een veilige buurt, wat wel prettig is. De keuken hier is bijna net zo schoon als bij mij in Groningen, dus dat zegt wel wat. Tevens is de douche gewoon warm, en hebben ze voldoende toiletten. Internet en televisie is er in een sociale ruimte, waardoor iedereen gezellig bij elkaar zit. Vanavond is er een feestje, waardoor we ook al met z'n allen Capirinha (hoop dat ik het goed schrijf) aan het drinken zijn. Moet zeggen dat ik het bij een glaasje heb gelaten, want ben nog wel erg moe door het tijdsverschil. Een feestje vanavond zit er voor mij niet in, maar de volgende keer ben ik zeker van de partij.

Morgen ga ik naar Copacabana Beach om te kijken of het echt zo mooi is als ze zeggen. In de boekjes staat het wel luxe en chill beschreven, dus ben benieuwd naar de werkelijkheid. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Tot snel.

Liefs, Marloes

p.s. Ik heb nog geen nieuw mobiel nummer, want mijn mobiel werkt hier nog wel goed

p.s.2 Ik had begrepen dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe deze site werkt. Ik zal steeds nieuwe kopjes aanmaken met een plaatsnaam waarin ik nieuwe verhalen zet, over wat ik allemaal meemaak. Als jullie op de plaatsnaam klikken, kun je zien wat ik in die plaats voor avonturen heb meegemaakt!

 

Reacties